Behandelingen


Welkom op deze pagina!

Hieronder een opsomming van en informatie over de nagelbehandelingen die in de salon worden gegeven. Tevens onderstaand enige uitleg over hoe de behandelingen worden uitgevoerd en met welke materialen wordt gewerkt. Heeft u nog andere wensen of vragen? Ik geef u graag vrijblijvend advies!

Tijdens je eerste afspraak wordt er altijd eerst een analyse van je handen en je nagels gemaakt. Hierbij wordt gekeken naar de conditie van je nagels, maar ook bespreken we je dagelijkse werkzaamheden en eventueel medische conditie en/of medicijngebruik, omdat ook dit van invloed kan zijn op je (kunst)nagels. En tevens de houdbaarheid van kunstnagels. Je krijgt een professioneel, deskundig, persoonlijk en vooral eerlijk advies. Dankzij mijn ervaring van meer dan 24 jaar als professioneel, gecertificeerd nagelstyliste en als docent voor nagelstyliste-opleidingen, weet ik als geen ander hoe fout het kan gaan als er geen goed advies wordt gegeven.
 

ACRYL

Acryl is een co-polymer-acrylpoeder. De liquid is een geavanceerde EMA acrylvloeistof (monomeer). Als je deze mengt, dan ontstaat een chemische reactie waardoor de acrylpoeder samen met de vloeistof een bolletje vormt. Het acrylbolletje wordt met een penseel op de nagel aangebracht en hard binnen enkele seconden uit. Na uitharding worden de acrylnagels in vorm gevijld en kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt, zoals naturel, french, gelpolish of met een mooie nailart. De acryl poeders zijn er in diverse kleuren: zo is er bv. Clear, Pink, en Cover Pink. De Cover Pink wordt meestal gebruikt bij verlenging van het nagelbed. In de salon werken we met het goede merk NailIt products. 


GEL

Gel is een medium-dikke stroopachtige substantie die uithardt onder het licht van een UV- of een LED lamp. De gel is ook weer in verschillende kleuren verkrijgbaar. Voor nagelverstevigingen wordt meestal gekozen voor de Clear of Soft Pink. De Cover Pink wordt meestal gebruikt bij verlenging van het nagelbed. Daarnaast is er nog de White. Deze gebruiken we meestal voor de French. Bij deze behandeling wordt een laagje gel over uw eigen nagel aangebracht, uitgehard en in vorm gevijld. De gel is LOW HEAT RADIANCE.... dat betekent dat, in tegenstelling tot sommige andere gels, je bijna geen tot helemaal geen warmte of hitte voelt als je nagels worden uitgehard in de LED of de UV lamp. Je nagelbed kan zo niet worden beschadigd. Na deze behandeling kan de nagel weer op verschillende manieren worden afgewerkt: naturel, french, gelpolish of met nailart. Gel-nagels zijn flexibel, transparant en hebben een mooie glans. Ook de gels die we in de salon gebruiken zijn van NailIt products.

 

RIAB? OF BIAB?

Riab staat voor Rubber in A Bottle. Biab staat voor Builder in A Bottle. Beiden staan uiteindelijk voor hetzelfde. Maar is het dan wat nieuws? Iets wat er nog niet was? Nee het is helemaal niets nieuws!

 

Wat is Rubber?

Rubber is een gel met een dikkere viscositeit dan basegel, en heeft een dunnere viscositeit als buildergel. Rubber is flexibel en heeft een sterke hechtkracht. Tevens is de rubbergel afweekbaar. Dus erg handig voor mensen die maar eenmalig zoals voor een speciale gelegenheid nagels willen. Heb je lengte ribbels in je nagels bijvoorbeeld door hormonale verandering zoals de overgang dan is deze gel ook uitermate geschikt. Met de rubber kan je de nagelplaat egaliseren en en ribbeltjes en oneffenheden wegwerken.Rubbergel verstevigd de natuurlijke nagels waardoor dunne nagels meer stevigheid krijgen.Ook is de rubbergel af te lakken met een blanke topcoat. Perfect voor diegenen die geen kleurtje op hun nagels mogen, maar toch stevige en verzorgde nagels willen.


 

NAGELVERLENGING MET TIP OF SJABLOON

Nagels kunnen verlengd worden d.m.v. een tip of een sjabloon. Een tip wordt op het uiteinde van de nagel aangebracht en wordt daarna in de gewenste lengte en vorm gevijld. Het opzetstukje van de tip wordt voor een natuurlijke overloop dun en transparant gevijld. Daarna wordt de acryl of gel aangebracht. Welk product we gaan gebruiken voor je nagels ligt aan de kwaliteit van je nagels.
Bij de sjabloon-techniek wordt een vorm (sjabloon) tegen het uiteinde van je nagel gezet, en wordt de acryl of gel direct op het sjabloon en de natuurlijke nagel aangebracht. Na uitharding worden de acryl/gel-nagels in vorm gevijld en kunnen zij wederom op verschillende manieren worden afgewerkt, zoals naturel, french, gelpolish, of met een mooie nailart. Acryl-nagels zijn sterk, duurzaam en ideaal voor mensen die nagels bijten.
 

FRENCH MANICURE

French Manicure is een nagelbehandeling waarbij de vrije rand wit is en het nagelbed naturel of rose. Dit effect kan met acryl, gel of gelpolish worden gemaakt. Tegenwoordig is het ook trendy om de smileline met glitteracryl of een inlay-nailart te maken.
 

GELPOLISH

Als je mooie nagels hebt en niet meer wilt nagellakken is Gelpolish de oplossing. Het is een semi-permanente gel en in diverse kleuren verkrijgbaar. Deze gel moet worden uitgehard onder de UV of onder de LED lamp. Voordeel is dat de kleur perfect blijft zitten tot uw volgende nabehandeling. Je hebt er zo'n 3 weken plezier van. Gelpolish kan als colorcoat ook op acryl- of gelnagels worden aangebracht.
 

NATURAL OVERLAY

Deze behandeling wordt meestal uitgevoerd als je al mooie lange nagels hebt, maar net wat meer stevigheid wenst. Er wordt dan een laagje gel of acryl over de natuurlijke nagel aangebracht en daarna weer in model gevijld en afgewerkt.
 

NAGELREPARATIES EN TRAUMA-NAGELS

Hieronder verstaan we nagels die scheuren, breuken hebben, lengtescheuren vertonen etc.  Dit komt vaak voor bij mensen die chemotherapie hebben gehad of mensen op leeftijd die lengteribbels in de nagels hebben. Ook kan het zo zijn dat je je nagel hard hebt gestoten en er een breuk in je nagelplaat is ontstaan. We behandelen dergelijke nagels meestal door ze te repareren met Fiberglass of Zijde en daarna een laagje acryl of gel aan te brengen. Dit natuurlijk pas nadat er geen open wonden meer zijn.
 

NABEHANDELINGEN

Omdat je eigen nagels blijven groeien onder de kunstnagels, kom je na 3 à 4 weken terug voor een nabehandeling. Maar dit ligt aan de groeisnelheid van je eigen nagels: bij de een is het na 2 weken als ver uitgegroeid en bij de ander pas na 5 weken. De lengte wordt opnieuw bepaald, eventuele reparaties worden uitgevoerd en de nagels worden bijgevijld en weer in vorm gebracht door het opzetten van nieuwe acryl of gel. De nagels worden naar keuze afgewerkt, zoals naturel, french, gelpolish of met een mooie nailart.
 

MANICURE

Je gebruikt je handen de hele dag. Ze worden blootgesteld aan zon, kou, water, chemische stoffen zoals schoonmaakmiddelen en droge lucht. Kortom: je handen hebben een hoop te verduren. Daarom is het raadzaam om ze regelmatig te vertroetelen en een manicure-behandeling te geven. Natuurlijk dien je thuis je handen en nagels ook met de juiste producten te verzorgen. Dit ook om het resultaat van de behandeling zo optimaal mogelijk te houden. Wij adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

Bij een standaard manicure worden de nagels gereinigd, gevijld, nagelriemen verzorgd en worden de nagels gelakt of gepolijst tot hoogglans. Na afloop worden de nagelriemen en huid van de handen ingemasseerd met de verzorgende BoostingBalm of de SoothingSuds van de mooie Indulge-lijn van Nailit products.
 

SPA MANICURE

Deze behandeling is een pure verwennerij voor de handen, nagels en onderarmen! En niet te vergeten… de geest. Laat je heerlijk verwennen met scrubs, massage, nagelverzorging, en na afloop kun je je nagels in een mooie kleur naar keuze laten polijsten of lakken.
 

VERZORGINGSPRODUCTEN

Professionele verzorgingsproducten zijn een aanrader voor de thuisverzorging van je handen. In de salon maken we gebruik van de prachtige Indulge-lijn van NailIt products: pure verwennerij! Het maakt niet uit of je nu kunst- of natuurlijke nagels hebt: een aantal dingen zijn een must om dan eigenlijk in huis te hebben, om het resultaat waar we naar streven te behouden.
Mooie, goed verzorgde handen en nagels: dat is toch wat iedereen wil? Zodat je je handen kunt showen en je sieraden aan je vingers prachtig uitkomen! Een goede handcrème en een nagelriem-olie zijn aanraders voor de thuisverzorging. Uiteraard kun je de producten naar gelang gebruiken wensen uitbreiden. Wij adviseren je graag vrijblijvend over de verschillende mogelijkheden.

 

De behandelingen die in de salon worden gegeven zijn dus erg divers. Maar wat altijd hetzelfde is is dat iedereen wordt voorzien van persoonlijk, eerlijk, deskundig en professioneel advies! Zodat iedereen een behandeling op maat krijgt.

Mochten er nog vragen zijn... ik sta u graag persoonlijk te woord voor vrijblijvend en passend advies!


Met vriendelijke nagelgroet,

Wietske.

 

 

 

 

 

© 2019 - 2024 Nagelsalon Wietske de Meer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel