Algemene vragen en tips
 

Hoe wit worden mijn tanden?
Hoe wit de tanden zullen worden is niet te zeggen. Er wordt beweerd dat men uit kan gaan van de kleur van het oogwit, echter dit valt nog te bezien. Hoe wit ze zullen worden hangt af van de mate van verkleuring, de soort verkleuring en hoeveel sessies er worden besteed aan het tanden bleken. De tanden zullen nooit witter worden dan ze van nature waren. Dit is genetisch bepaald.

Hoe lang blijven ze wit?
Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van de levensstijl die erop nagehouden wordt en de staat van de tanden. Over het algemeen mag aangenomen worden dat resultaten geleidelijk terug zullen lopen en na een half jaar tot een jaar een touch-up behandeling nodig is. Veelvuldig drinken van koffie, rode wijn, thee en roken etc. zullen zorgen voor snellere verkleuring.

Wat kan ik doen om mijn tanden mooi wit te houden?
Om langer plezier te hebben van je mooie Xtreme smile is ons advies om om de dag te poetsen met een professionele whitening tandpasta zodat nieuwe verkleuringen direct weer worden verwijderd. Deze tandpasta is veilig voor het gebit en voor de tanden. We bieden deze dan ook in de salon aan. Advies van ons is de Pearl White® tandpasta. Deze is verkrijgbaar in 2 varianten: de Advanced Whitening Toothpaste en de Withening Toothpaste with Fluoride Sensitivity Formula.

Hoe lang duurt een behandeling?
Een volledige behandeling duurt een uur tot 1,5 uur, inclusief de intake. Het is dan ook wel verstandig voor de behandeling goed te eten aangezien je tot 3 uur na de behandeling even niets mag eten...!

Hoe vaak mag ik mijn tanden bleken?
In principe zo vaak als je wilt. De behandeling verandert niets aan de structuur van je tanden. Tevens is de behandeling niet schadelijk. Advies is om eens per 6 a 12 maanden een touch-up behandeling te doen voor het beste blijvende resultaat.

Ik heb stifttanden/kronen. Worden mijn tanden nog steeds gewit?
Nee, de kronen en stiftanden zullen niet witter worden. Oppervlakkige verkleuringen kunnen wel lichter worden. Het is gewenst op te passen bij kroon en brugwerk met open randen, daar het cement aangetast kan worden.

Zullen mijn tanden gevoelig zijn tijdens of na de behandeling?
In principe zult u geen last ervaren door de gel. Wel is aangetoond dat het contact van de gel met de tand een rol speelt, waarbij men denkt aan het uitdrogen van de buitenste glazuurlaag. Een gel die een substantiële hoeveelheid water bevat voorkomt dit probleem mogelijk voor een groot deel.

Haal ik dezelfde resultaten met een behandeling van 2x20 minuten?
Nee. De gel heeft meer tijd nodig om tot een maximaal haalbaar resultaat te komen. Het gevolg is dat we u dan niet meer de kwaliteit en resultaten kunnen garanderen. Verstandig is eerst een VIP-behandeling te ondergaan en daarna bij te houden met een up-grade behandeling van 1x 20 minuten. Dit voor optimale resultaten. Kwaliteit is bij ons prioriteit nummer 1!

Er zijn witte lijntjes of vlekken ontstaan na het bleken, wat nu?
Dit is geen drama en deze verdwijnen vanzelf. Door uitdroging kunnen lijntjes of vlekken in de elementen verschijnen, maar deze zullen binnen een paar uur en soms een paar dagen verwijnen (met uitzondering van vlekjes door fluoride).

Is tanden bleken slecht voor vullingen?
Nee, het is niet direct slecht voor de vullingen. Er is echter wel aangetoond dat er een verhoogd percentage microlekkage is bij reeds bestaande vullingen. Er vinden geen oppervlakteveranderingen plaats door bleken.

Bleken vullingen mee?
Nee. Onderzoek heeft uitgewezen dat composietrestauraties, oftewel vullingen, niet lichter worden. Alles wat van nature niet in de mond thuishoort, zal niet lichter worden. Oppervlakkige verkleuringen, zoals aanslag door koffie, zou wel lichter kunnen worden. Mocht er na de behandeling toch kleurverschil zijn ontstaan vergeleken met de eigen tand en de composietvulling? De vulling kun je dan het beste door je eigen tandarts laten aanpassen. Dit is het beste na 2 weken, i.v.m. de hechting van de composiet. Het is in de regel een kleine ingreep en valt meestal binnen de basisverzekering.

Is bleken veilig voor een gouden tand?
Ja, bleken tast de gouden tand op geen enkele manier aan.

© 2019 - 2024 Nagelsalon Wietske de Meer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel